In dezelfde periode vorig jaar kwam de winst uit op USD 2,9 miljard. De winst voor belasting bedroeg USD 7,6 miljard, 34% meer dan dezelfde periode vorig jaar.

De rentabiliteit eigen vermogen bedroeg circa 13,5% volgens onze berekeningen. Dat was meer dan ABN Amro voor dit jaar had verwacht, maar conform de ramingen voor de lange termijn.

De belangrijkste oorzaak voor de beter-dan-verwachte resultaten was dat HSBC minder voorzieningen hoefde te treffen voor slechte leningen.

In totaal moest de Britse bank USD 1,2 miljard afboeken tegen USD 2,4 miljard in dezelfde periode vorig jaar en USD 1,8 miljard in het afgelopen kwartaal.

ABN Amro denkt niet dat HSBC de fraaie eerste kwartaalresultaten kan consolideren en wijzigen de ramingen voor het aandeel niet. Het bankenconcern heeft volgens de berekeningen 0,5% op jaarbasis moeten afboeken op leningen. ABN Amro heeft een neutraal advies.

In dezelfde periode vorig jaar kwam de winst uit op USD 2,9 miljard. De winst voor belasting bedroeg USD 7,6 miljard, 34% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De rentabiliteit eigen vermogen bedroeg circa 13,5% volgens onze berekeningen. Dat was meer dan ABN Amro voor dit jaar had verwacht, maar conform de ramingen voor de lange termijn. De belangrijkste oorzaak voor de beter-dan-verwachte resultaten was dat HSBC minder voorzieningen hoefde te treffen voor slechte leningen. In totaal moest de Britse bank USD 1,2 miljard afboeken tegen USD 2,4 miljard in dezelfde periode vorig jaar en USD 1,8 miljard in het afgelopen kwartaal. ABN Amro denkt niet dat HSBC de fraaie eerste kwartaalresultaten kan consolideren en wijzigen de ramingen voor het aandeel niet. Het bankenconcern heeft volgens de berekeningen 0,5% op jaarbasis moeten afboeken op leningen. ABN Amro heeft een neutraal advies.