Het stimuleringsprogramma en de grote hoeveelheden cash die zowel in de economie als in de banksector werden gepompt, kunnen daar niets aan verhelpen. Die hebben de Amerikaanse economie alleen voor een erger lot behoed.

Andrew Michael Spence stelt vast dat sommigen verwachten dat 'iets' magisch de economie er weer bovenop gaat helpen. De wonderen zijn echter de wereld uit, zodat op zoiets magisch niet gehoopt hoeft te worden.

Een realistische visie is volgens Andrew Michael Spence dat het meerdere jaren zal vergen alvorens de opleving zich daadwerkelijk door zal zetten. Bovendien blijven er nog meerdere gevaren om de hoek loeren.

Zo zal een afname van de consumptie in de VS de wereldeconomie afremmen. Het is moeilijk om te geloven dat de wereldeconomie het goed zal doen zonder dat de Amerikaanse economie het voorbeeld geeft.

Andrew Michael Spence is er voorstander van om de werkloze Amerikanen gedurende een langere periode te ondersteunen, dit om de eenvoudige reden dat er voorlopig te weinig banen zijn om een volledige tewerkstelling te krijgen.

Het stimuleringsprogramma en de grote hoeveelheden cash die zowel in de economie als in de banksector werden gepompt, kunnen daar niets aan verhelpen. Die hebben de Amerikaanse economie alleen voor een erger lot behoed. Andrew Michael Spence stelt vast dat sommigen verwachten dat 'iets' magisch de economie er weer bovenop gaat helpen. De wonderen zijn echter de wereld uit, zodat op zoiets magisch niet gehoopt hoeft te worden. Een realistische visie is volgens Andrew Michael Spence dat het meerdere jaren zal vergen alvorens de opleving zich daadwerkelijk door zal zetten. Bovendien blijven er nog meerdere gevaren om de hoek loeren. Zo zal een afname van de consumptie in de VS de wereldeconomie afremmen. Het is moeilijk om te geloven dat de wereldeconomie het goed zal doen zonder dat de Amerikaanse economie het voorbeeld geeft. Andrew Michael Spence is er voorstander van om de werkloze Amerikanen gedurende een langere periode te ondersteunen, dit om de eenvoudige reden dat er voorlopig te weinig banen zijn om een volledige tewerkstelling te krijgen.