Dit eiste vooral zijn tol in België en Frankrijk, die de cumulatieve aangroei van hun bezoekcijfer per halfjaareinde moesten inruilen voor een afkalving ten opzichte van 2011. Pas vanaf september flakkerde het bioscoopbezoek terug op in die landen.

Voetballand en EK-winnaar Spanje deed het in augustus beter dan de overige landen dankzij het uitstel van de release van 'Prometheus' en 'Madagascar' van juni (EK-voetbal) naar augustus.

Spanje blijft weliswaar kampen met de economische crisis en de hieruit voortvloeiende gevolgen, zoals de overheidsmaatregel tot BTW-verhoging sinds september 2012 en het gebrek aan beloftevolle Spaanse filmproducties.

De top 5 van het derde kwartaal werd gevormd door 'Ice Age 4: Continental Drift', 'The Dark Knight Rises', 'The Avengers', 'The Hunger Games' en 'Snow White and the Huntsman'. In alle landen bekleedden Hollywood-producties de hoogste plaatsen. Van 1 januari tot en met 30 september onthaalde Kinepolis 13,8 miljoen bezoekers, 8,4% minder dan in dezelfde periode in 2011.

Positief advies blijft gehandhaafd

Volgens Bank Degroof was de afname van het aantal bezoekers tijdens het derde kwartaal groter dan verwacht, wat echter niet aan de investment case voor het aandeel verandert. Het koopadvies en het koersdoel van 90 euro voor het aandeel blijven gehandhaafd.

Dit eiste vooral zijn tol in België en Frankrijk, die de cumulatieve aangroei van hun bezoekcijfer per halfjaareinde moesten inruilen voor een afkalving ten opzichte van 2011. Pas vanaf september flakkerde het bioscoopbezoek terug op in die landen. Voetballand en EK-winnaar Spanje deed het in augustus beter dan de overige landen dankzij het uitstel van de release van 'Prometheus' en 'Madagascar' van juni (EK-voetbal) naar augustus. Spanje blijft weliswaar kampen met de economische crisis en de hieruit voortvloeiende gevolgen, zoals de overheidsmaatregel tot BTW-verhoging sinds september 2012 en het gebrek aan beloftevolle Spaanse filmproducties. De top 5 van het derde kwartaal werd gevormd door 'Ice Age 4: Continental Drift', 'The Dark Knight Rises', 'The Avengers', 'The Hunger Games' en 'Snow White and the Huntsman'. In alle landen bekleedden Hollywood-producties de hoogste plaatsen. Van 1 januari tot en met 30 september onthaalde Kinepolis 13,8 miljoen bezoekers, 8,4% minder dan in dezelfde periode in 2011. Positief advies blijft gehandhaafdVolgens Bank Degroof was de afname van het aantal bezoekers tijdens het derde kwartaal groter dan verwacht, wat echter niet aan de investment case voor het aandeel verandert. Het koopadvies en het koersdoel van 90 euro voor het aandeel blijven gehandhaafd.