Begin dit jaar realiseerde Marc Saverys (CEO van olietankergroep Euronav) een huzarenstukje : voor de neus van enkele andere kandidaten slaagde hij er in een vloot mammoettankers van de Deense scheepvaartgroep Maersk te kopen.

Plotsklaps stond zijn Euronav aan de top van de internationale olietankersector. Beleggers juichten deze overname toe en stuurden het aandeel op 6 januari van dit jaar (de dag waarop het nieuws bekend werd) meer dan 20% hoger.

Sindsdien is het aandeel in een correctieve periode terechtgekomen. Door de forse koerssprong van begin dit jaar en de mooie stijging die reeds in 2013 plaatsvond, stonden de meeste technische indicatoren bij de start van het jaar reeds in het rood.

Door de correctie van de afgelopen maanden is de overgekochte toestand nu omgeslagen naar een oververkochte toestand.

Daarnaast merkt Van Herck ook op dat de oliesector en de olieprijs op de beurs goed standhouden. De geopolitieke spanning speelt natuurlijk in het voordeel van de olieprijs maar breder gesproken stelt hij vast dat ondanks mindere economische cijfers van grootverbruiker China er geen noemenswaardige verkoopgolf optreedt in de oliemarkt.

Dit is een teken van sterkte. Een goede prestatie van de olieprijs moet volgens Van Herck dan ook positief op Euronav afstralen, hij heeft een advies opbouwen.

Begin dit jaar realiseerde Marc Saverys (CEO van olietankergroep Euronav) een huzarenstukje : voor de neus van enkele andere kandidaten slaagde hij er in een vloot mammoettankers van de Deense scheepvaartgroep Maersk te kopen. Plotsklaps stond zijn Euronav aan de top van de internationale olietankersector. Beleggers juichten deze overname toe en stuurden het aandeel op 6 januari van dit jaar (de dag waarop het nieuws bekend werd) meer dan 20% hoger. Sindsdien is het aandeel in een correctieve periode terechtgekomen. Door de forse koerssprong van begin dit jaar en de mooie stijging die reeds in 2013 plaatsvond, stonden de meeste technische indicatoren bij de start van het jaar reeds in het rood. Door de correctie van de afgelopen maanden is de overgekochte toestand nu omgeslagen naar een oververkochte toestand. Daarnaast merkt Van Herck ook op dat de oliesector en de olieprijs op de beurs goed standhouden. De geopolitieke spanning speelt natuurlijk in het voordeel van de olieprijs maar breder gesproken stelt hij vast dat ondanks mindere economische cijfers van grootverbruiker China er geen noemenswaardige verkoopgolf optreedt in de oliemarkt. Dit is een teken van sterkte. Een goede prestatie van de olieprijs moet volgens Van Herck dan ook positief op Euronav afstralen, hij heeft een advies opbouwen.