De depositorente werd verhoogd van 3,00 naar 3,25%. De bank wachtte de inflatiecijfers over maart, die vrijdag worden gepubliceerd niet af.

Nadat de inflatie in februari al tot 4,9% was gestegen, verwacht de markt een inflatie van 5,2% over maart, fors boven de doelstelling.

Donderdag kwam de door iedereen verwachtte verhoging van de rente door de ECB naar 1,25%. Bankpresident Trichet benadrukte in zijn toelichting dat het monetaire beleid nog altijd ruim bleef en hij maakte geen suggesties dat een volgende verhoging snel aan de orde was.

Toch gaan volgens Theodoor Gilissen Bankiers de meeste marktpartijen er vanuit dat dit jaar meer verhogingen zullen volgen, al zal van een al te strak monetair beleid voorlopig nog geen sprake zijn. Dat blijft dus positief voor aandelen.

De depositorente werd verhoogd van 3,00 naar 3,25%. De bank wachtte de inflatiecijfers over maart, die vrijdag worden gepubliceerd niet af. Nadat de inflatie in februari al tot 4,9% was gestegen, verwacht de markt een inflatie van 5,2% over maart, fors boven de doelstelling. Donderdag kwam de door iedereen verwachtte verhoging van de rente door de ECB naar 1,25%. Bankpresident Trichet benadrukte in zijn toelichting dat het monetaire beleid nog altijd ruim bleef en hij maakte geen suggesties dat een volgende verhoging snel aan de orde was. Toch gaan volgens Theodoor Gilissen Bankiers de meeste marktpartijen er vanuit dat dit jaar meer verhogingen zullen volgen, al zal van een al te strak monetair beleid voorlopig nog geen sprake zijn. Dat blijft dus positief voor aandelen.