Een keer fout en "je kop ligt eraf". Door het bedrijf weer privaat te laten worden kan er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer in alle rust worden gewerkt aan nieuwe producten en kijkt men niet op een paar kwartalen tegenvallende resultaten.

Nu is dat een redenering die vaak wordt gebruikt bij dit soort privatiseringen. Of het zo is zal de tijd uitwijzen. Wel kan worden gesteld dat de ontwikkelingen bij Dell gunstig zijn voor het marktsentiment.

Nogmaals wordt er gewezen op het gegeven dat koersen van diverse bedrijven relatief laag staan.

De kans dat er een biedingsoorlog uitbreekt is aanwezig zeker nu met de oppositie van grootaandeehouder Southeastern Asset Management.

En waarom zou een Japans bedrijf niet Dell willen overnemen? Een tweede positieve ontwikkeling is dat voor het eerst sinds de kredietcrisis die in 2007 uitbrak er een dergelijke "management buy in" is.

Banken zijn bereid geld hierin te stoppen. Dat dit gebeurt kan er volgens Wilfried Steentjes voor zorgen dat er meer van dit soort deals de komende maanden worden gesmeed.

Dergelijke ontwikkelingen zijn per definitie goed voor het algemene beursklimaat in de Verenigde Staten.

Een keer fout en "je kop ligt eraf". Door het bedrijf weer privaat te laten worden kan er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer in alle rust worden gewerkt aan nieuwe producten en kijkt men niet op een paar kwartalen tegenvallende resultaten. Nu is dat een redenering die vaak wordt gebruikt bij dit soort privatiseringen. Of het zo is zal de tijd uitwijzen. Wel kan worden gesteld dat de ontwikkelingen bij Dell gunstig zijn voor het marktsentiment. Nogmaals wordt er gewezen op het gegeven dat koersen van diverse bedrijven relatief laag staan. De kans dat er een biedingsoorlog uitbreekt is aanwezig zeker nu met de oppositie van grootaandeehouder Southeastern Asset Management. En waarom zou een Japans bedrijf niet Dell willen overnemen? Een tweede positieve ontwikkeling is dat voor het eerst sinds de kredietcrisis die in 2007 uitbrak er een dergelijke "management buy in" is. Banken zijn bereid geld hierin te stoppen. Dat dit gebeurt kan er volgens Wilfried Steentjes voor zorgen dat er meer van dit soort deals de komende maanden worden gesmeed. Dergelijke ontwikkelingen zijn per definitie goed voor het algemene beursklimaat in de Verenigde Staten.