Bezitters van een spaartegoed tot 100.000 euro betalen 6,75% eenmalige belasting, boven 100.000 euro is dat zelfs 9,90%. Bedoeling is dat de maatregel 5,80 miljard euro zal opleveren. Veel Cyprioten probeerden nog geld van hun rekening te halen, maar kregen het deksel op de neus.

De reacties op de maatregel zijn gemengd. De economen van Société Générale vrezen dat de spanningen binnen de eurozone weer kunnen oplopen, ondanks de verzekering dat het eenmalige maatregel betreft.

Onderhuids leeft echter de vrees dat andere landen dezelfde behandeling zullen krijgen wanneer ze in de problemen raken.

Bezitters van een spaartegoed tot 100.000 euro betalen 6,75% eenmalige belasting, boven 100.000 euro is dat zelfs 9,90%. Bedoeling is dat de maatregel 5,80 miljard euro zal opleveren. Veel Cyprioten probeerden nog geld van hun rekening te halen, maar kregen het deksel op de neus. De reacties op de maatregel zijn gemengd. De economen van Société Générale vrezen dat de spanningen binnen de eurozone weer kunnen oplopen, ondanks de verzekering dat het eenmalige maatregel betreft. Onderhuids leeft echter de vrees dat andere landen dezelfde behandeling zullen krijgen wanneer ze in de problemen raken.