Volgens James Turk, een goudbull van het eerste uur, heeft de stijging van de goudprijs op de eerste plaats te maken met het wegebben van het vertrouwen in de overheden. Die hebben allerlei beloften gedaan die ze nooit zullen kunnen inlossen. De man in de straat is die beloftes meer dan beu.

Centrale banken zoals de Amerikaanse zijn geld beginnen te drukken aan een ijzingwekkend tempo en zullen dat blijven doen tot dat de dollar (of andere valuta's) compleet waardeloos zal zijn. Steeds meer beleggers beseffen dat alleen goud echte waarde biedt en dat verklaart waarom de goudprijs zal blijven stijgen.

Volgens James Turk, een goudbull van het eerste uur, heeft de stijging van de goudprijs op de eerste plaats te maken met het wegebben van het vertrouwen in de overheden. Die hebben allerlei beloften gedaan die ze nooit zullen kunnen inlossen. De man in de straat is die beloftes meer dan beu. Centrale banken zoals de Amerikaanse zijn geld beginnen te drukken aan een ijzingwekkend tempo en zullen dat blijven doen tot dat de dollar (of andere valuta's) compleet waardeloos zal zijn. Steeds meer beleggers beseffen dat alleen goud echte waarde biedt en dat verklaart waarom de goudprijs zal blijven stijgen.