De schulden van (niet-financiële) bedrijven namen echter iets toe vergeleken met het vierde kwartaal van afgelopen jaar, wat volgens NIBC Markets Roundup impliceert dat de gevolgen van de kredietcrisis in deze sector aan het verminderen zijn.

Desalniettemin zal het afbouwen van schulden door huishoudens en de financiële sector waarschijnlijk niet snel stoppen.

'Risk appetite' keerde aan het einde van afgelopen week terug, onder andere door uitspraken van centrale banken. Dit ging samen met een licht herstel van de euro ten opzichte van de dollar.

In focus deze week:

- Inflatiecijfers UK (vandaag)

- De ECB maakt woensdag de inflatiecijfers voor de eurozone bekend. Het is onwaarschijnlijk dat de ECB haar monetaire beleid op korte termijn zal verkrappen.

- Inflatiecijfers VS (donderdag)

De schulden van (niet-financiële) bedrijven namen echter iets toe vergeleken met het vierde kwartaal van afgelopen jaar, wat volgens NIBC Markets Roundup impliceert dat de gevolgen van de kredietcrisis in deze sector aan het verminderen zijn. Desalniettemin zal het afbouwen van schulden door huishoudens en de financiële sector waarschijnlijk niet snel stoppen. 'Risk appetite' keerde aan het einde van afgelopen week terug, onder andere door uitspraken van centrale banken. Dit ging samen met een licht herstel van de euro ten opzichte van de dollar. In focus deze week: - Inflatiecijfers UK (vandaag) - De ECB maakt woensdag de inflatiecijfers voor de eurozone bekend. Het is onwaarschijnlijk dat de ECB haar monetaire beleid op korte termijn zal verkrappen. - Inflatiecijfers VS (donderdag)