Deze WMPs zouden worden vervangen door asset management plannen of AMPs. Het probleem van de WMPs is dat ze met een totale waarde van 2000 miljard dollar de kern uitmaken van het Chinees bancair systeem. In ruil voor een hogere return hebben miljoenen mensen in de WMP's belegd.

Deze werden verkocht als beleggingsproducten met een 'verwachte' in plaats van een 'gegarandeerde' opbrengst. De grote populariteit van de wealth management producten is rechtstreeks verantwoordelijk voor de grote winsten die de Chinese banken in de afgelopen jaren konden realiseren.

Deze WMPs zouden worden vervangen door asset management plannen of AMPs. Het probleem van de WMPs is dat ze met een totale waarde van 2000 miljard dollar de kern uitmaken van het Chinees bancair systeem. In ruil voor een hogere return hebben miljoenen mensen in de WMP's belegd. Deze werden verkocht als beleggingsproducten met een 'verwachte' in plaats van een 'gegarandeerde' opbrengst. De grote populariteit van de wealth management producten is rechtstreeks verantwoordelijk voor de grote winsten die de Chinese banken in de afgelopen jaren konden realiseren.