Daarnaast werd er ook veel te veel geïnvesteerd in vastgoed. De combinatie van dit alles heeft tot gevolg dat het herstel van de Amerikaanse economie traag en moeilijk verloopt.

Die overinvesteringen hebben de crisis uitgediept en daardoor is het niet meer dan logisch dat ook het herstel eerder aarzelend verloopt. De schulden die nog steeds in het systeem aanwezig zijn, bemoeilijken volgens Geithner het herstel in aanzienlijke mate.

Sommige stukken van de economie, waaronder de export en private investment, doen het volgens de minister nog steeds goed. Andere delen, waaronder de consumentenbestedingen en de bedrijfsinvesteringen, presteren anderzijds ondermaats. Geithner blijft er echter van overtuigd dat het herstel zich zal blijven doorzetten.

Daarnaast werd er ook veel te veel geïnvesteerd in vastgoed. De combinatie van dit alles heeft tot gevolg dat het herstel van de Amerikaanse economie traag en moeilijk verloopt. Die overinvesteringen hebben de crisis uitgediept en daardoor is het niet meer dan logisch dat ook het herstel eerder aarzelend verloopt. De schulden die nog steeds in het systeem aanwezig zijn, bemoeilijken volgens Geithner het herstel in aanzienlijke mate. Sommige stukken van de economie, waaronder de export en private investment, doen het volgens de minister nog steeds goed. Andere delen, waaronder de consumentenbestedingen en de bedrijfsinvesteringen, presteren anderzijds ondermaats. Geithner blijft er echter van overtuigd dat het herstel zich zal blijven doorzetten.