Wat zich afspeelt in de perifere landen van de eurozone, is een extreem voorbeeld van deze kwetsbaarheid.

Zo is Griekenland, dat vandaag praktisch niet meer solvabel is, volgens Carmignac uiteindelijk slechts in staat aan zijn financiële verplichtingen te voldoen dankzij de noodfondsen die door de andere Europese landen en het IMF beschikbaar zijn gesteld in ruil voor draconische bezuinigingsmaatregelen.

Tegelijkertijd is de Europese Centrale Bank voornemens de basisrente verder te verhogen. De economieën van de meeste ontwikkelde landen zullen dan ook, in verschillende mate, te kampen krijgen met de gevolgen van de verkrapping van het monetaire beleid en begrotingsbeleid.

Wat zich afspeelt in de perifere landen van de eurozone, is een extreem voorbeeld van deze kwetsbaarheid. Zo is Griekenland, dat vandaag praktisch niet meer solvabel is, volgens Carmignac uiteindelijk slechts in staat aan zijn financiële verplichtingen te voldoen dankzij de noodfondsen die door de andere Europese landen en het IMF beschikbaar zijn gesteld in ruil voor draconische bezuinigingsmaatregelen. Tegelijkertijd is de Europese Centrale Bank voornemens de basisrente verder te verhogen. De economieën van de meeste ontwikkelde landen zullen dan ook, in verschillende mate, te kampen krijgen met de gevolgen van de verkrapping van het monetaire beleid en begrotingsbeleid.