AEX zet opmars verder in sympathie met andere Europese beurzen

Het sentiment op de Europese beurzen blijft positief, zoals onder andere blijkt uit de koersevolutie bij de AEX. De Europese schuldenproblematiek is voorlopig naar de achtergrond verdwenen, maar Spanje, Griekenland en andere perifere landen kunnen eender willekeurig moment weer op de voorgrond opduiken. Het beeld van de AEX mag echter als representatief voor de andere Europese beurzen worden genoemd.

Die AEX zet volgens ABN Amro de opmars van de afgelopen weken voort. Het eerste richtpunt zijn de toppen die vanaf juli 2011 gevormd zijn.

Weet de index deze horde ook opzij te zetten dan is de oude top gevormd rond 347,00 het volgende punt om op te focussen. De RSI perst momenteel op een dalende weerstandslijn. Een overtuigende doorbraak hierboven zal een duw in de rug van de AEX zijn.

De AEX beweegt nu al geruime tijd neutraal tussen steun 319,75 en weerstand 340,21. Binnen deze range is volgens ABN Amro een opwaarts gerichte beweging waarneembaar. Boven 340,21 wacht de volgende uitdaging rond 347,00 (tussenliggende top en lange termijn dalende weerstandslijn).

Een weekslot boven dit laatstgenoemde niveau creëert zelfs ruimte richting 374,19. Eerst maar eens kijken of de AEX boven 340,21 weet uit te breken, afgelopen vrijdag was dat alleszins nog niet het geval. De RSI vormt hogere bodems en dat is volgens ABN Amro positief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content