Technisch moet het record op korte termijn overigens wel te halen zijn met een weerstand op 358,23, aldus ABN Amro.

Positieve impulsen kwamen er wel van DSM, dat een joint venture sloot met het Chinese staatsbedrijf Sinochem op het gebied van anti-infectiva.

Daarnaast heeft het bedrijf een bod gedaan op het Amerikaanse Martek Biosciences, dat actief is in de markt voor gezonde en verantwoorde voedingsingrediënten.

De komende week worden er in de Verenigde Staten gegevens gepubliceerd over de huizenprijzen en over het consumentenvertrouwen.

In Europa is de inflatie in Duitsland over december het belangrijkste. Op het bedrijfsvlak is in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw weinig nieuws te verwachten.

Technisch moet het record op korte termijn overigens wel te halen zijn met een weerstand op 358,23, aldus ABN Amro. Positieve impulsen kwamen er wel van DSM, dat een joint venture sloot met het Chinese staatsbedrijf Sinochem op het gebied van anti-infectiva. Daarnaast heeft het bedrijf een bod gedaan op het Amerikaanse Martek Biosciences, dat actief is in de markt voor gezonde en verantwoorde voedingsingrediënten. De komende week worden er in de Verenigde Staten gegevens gepubliceerd over de huizenprijzen en over het consumentenvertrouwen. In Europa is de inflatie in Duitsland over december het belangrijkste. Op het bedrijfsvlak is in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw weinig nieuws te verwachten.