Nu 380 van de 500 bedrijven uit de Amerikaanse S&P-500 hun cijfers hebben gepubliceerd, blijken die bij 76% beter te zijn dan verwacht.

Daarnaast waren er veel andere ontwikkelingen die de koersen dreven. Een voorbeeld uit de Europese financiële sector was BNP-Paribas dat een netto winst publiceerde van EUR 127 miljoen, waar ruim EUR 1 miljard was verwacht.

De oorzaak was een voorziening van EUR 1,2 miljard wegens mogelijke sancties door Amerikaanse toezichthouders. In Nederland publiceerde ING redelijke resultaten als resultante van meevallende resultaten bij de verzekeraar en licht tegenvallende resultaten bij de bank.

Nu 380 van de 500 bedrijven uit de Amerikaanse S&P-500 hun cijfers hebben gepubliceerd, blijken die bij 76% beter te zijn dan verwacht. Daarnaast waren er veel andere ontwikkelingen die de koersen dreven. Een voorbeeld uit de Europese financiële sector was BNP-Paribas dat een netto winst publiceerde van EUR 127 miljoen, waar ruim EUR 1 miljard was verwacht. De oorzaak was een voorziening van EUR 1,2 miljard wegens mogelijke sancties door Amerikaanse toezichthouders. In Nederland publiceerde ING redelijke resultaten als resultante van meevallende resultaten bij de verzekeraar en licht tegenvallende resultaten bij de bank.