Dergelijke krantenkoppen illustreren een extreem sentiment, waardoor het nuttig is om de risicogrenzen van ingenomen haussegerichte posities strakker aan te halen.

In de eenvoudige lijngrafiek van de AEX wordt een zgn. 'falling wedge' zichtbaar. Deze dalende wig markeert vaak het einde van een dalende trend omdat dit patroon meestal opwaarts wordt verlaten.

Recent hikte de AEX tegen de dalende weerstandlijn aan die enkele slotkoersen van het afgelopen jaar met elkaar verbindt. Ook het licht dalende trendkanaal binnen de dalende wigformatie werd eind vorige week aan de bovenkant bezocht en zorgt daardoor voor een dubbele weerstand om de euforie aan te kunnen laten houden.

Een weerstandlijn is een weerstandlijn tot het moment dat deze weerstandlijn breekt. De 'falling wedge' is echter een bullish patroon en wijst voor de komende maanden op hogere koersen.

Een kortstondige correctie (richting 220) trekt na de positieve berichtgeving meer beleggers aan, waardoor de kans op een succesvolle opwaartse uitbraak volgens Theodoor Gilissen Bankiers uiteindelijk zal toenemen.

Dergelijke krantenkoppen illustreren een extreem sentiment, waardoor het nuttig is om de risicogrenzen van ingenomen haussegerichte posities strakker aan te halen.In de eenvoudige lijngrafiek van de AEX wordt een zgn. 'falling wedge' zichtbaar. Deze dalende wig markeert vaak het einde van een dalende trend omdat dit patroon meestal opwaarts wordt verlaten. Recent hikte de AEX tegen de dalende weerstandlijn aan die enkele slotkoersen van het afgelopen jaar met elkaar verbindt. Ook het licht dalende trendkanaal binnen de dalende wigformatie werd eind vorige week aan de bovenkant bezocht en zorgt daardoor voor een dubbele weerstand om de euforie aan te kunnen laten houden.Een weerstandlijn is een weerstandlijn tot het moment dat deze weerstandlijn breekt. De 'falling wedge' is echter een bullish patroon en wijst voor de komende maanden op hogere koersen. Een kortstondige correctie (richting 220) trekt na de positieve berichtgeving meer beleggers aan, waardoor de kans op een succesvolle opwaartse uitbraak volgens Theodoor Gilissen Bankiers uiteindelijk zal toenemen.