De AEX hoorde met een koersdaling van 1,4% tot de grotere verliezers. De index sloot donderdag op 328,57 en is daarmee technisch het eerste steunniveau op 325,14 dicht genaderd.

In Europa blijft de Griekse crisis als een donkere wolk boven de financiële markten hangen. De nieuw samengestelde Griekse regering heeft een vertrouwensvotum in het parlement overleefd en heeft nieuwe maatregelen genomen om het overheidstekort terug te dringen.

Dat is volgens ABN Amro essentieel, want zolang het tekort groter blijft dan de rentebetalingen op de bestaande overheidsschuld blijft deze schuld oplopen en hebben allerlei reddingsoperaties om de schuld financierbaar te houden niet zoveel zin.

Op 23 juni werd door de Europese regeringsleiders een akkoord bereikt over een nieuw steunpakket van circa EUR 85 miljard.

De AEX hoorde met een koersdaling van 1,4% tot de grotere verliezers. De index sloot donderdag op 328,57 en is daarmee technisch het eerste steunniveau op 325,14 dicht genaderd. In Europa blijft de Griekse crisis als een donkere wolk boven de financiële markten hangen. De nieuw samengestelde Griekse regering heeft een vertrouwensvotum in het parlement overleefd en heeft nieuwe maatregelen genomen om het overheidstekort terug te dringen. Dat is volgens ABN Amro essentieel, want zolang het tekort groter blijft dan de rentebetalingen op de bestaande overheidsschuld blijft deze schuld oplopen en hebben allerlei reddingsoperaties om de schuld financierbaar te houden niet zoveel zin. Op 23 juni werd door de Europese regeringsleiders een akkoord bereikt over een nieuw steunpakket van circa EUR 85 miljard.