De AEX steeg gisteren maar liefst 18,68 punten naar een slotkoers op 248,12 en liet daarbij een 'gap' achter ten opzichte van de hoogste handelsnotering afgelopen vrijdag.

Dit wijst volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een gretige vraag. Ook wist de AEX boven het 22-daags voortschrijdende gemiddelde te sluiten.

Een ander opmerkelijk fenomeen dat om aandacht vraagt is volgens de technische analist van de bank de positieve reactie van de markt op slechte macro-economische cijfers.

Afgelopen vrijdagmiddag werd in de V.S. bekend gemaakt dat in november ruim een half miljoen Amerikanen hun baan verloren. Dit is "het hoogste cijfer in een maand tijd sinds 1974", aldus het Financieele Dagblad d.d. 6 december onder de aanhef "Schokkend banenverlies in de V.S."

Schokkend is dan ook de constatering dat de Amerikaanse beursindices afgelopen vrijdag een intraday verlies wisten om te buigen in een forse winst.

De verklaring van de technisch analist is simpel: al het slechte nieuws zit in de koersen verdisconteerd. De AEX moest gisteren dwingend omhoog en dat deed de index op indrukwekkende wijze.

Na het 'exit short'-signaal op 27 oktober en het hierop volgende 'buy'-signaal op 24 november volgt nu voor de derde keer een koopsignaal. Drie keer is scheepsrecht, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

De AEX steeg gisteren maar liefst 18,68 punten naar een slotkoers op 248,12 en liet daarbij een 'gap' achter ten opzichte van de hoogste handelsnotering afgelopen vrijdag. Dit wijst volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een gretige vraag. Ook wist de AEX boven het 22-daags voortschrijdende gemiddelde te sluiten.Een ander opmerkelijk fenomeen dat om aandacht vraagt is volgens de technische analist van de bank de positieve reactie van de markt op slechte macro-economische cijfers. Afgelopen vrijdagmiddag werd in de V.S. bekend gemaakt dat in november ruim een half miljoen Amerikanen hun baan verloren. Dit is "het hoogste cijfer in een maand tijd sinds 1974", aldus het Financieele Dagblad d.d. 6 december onder de aanhef "Schokkend banenverlies in de V.S."Schokkend is dan ook de constatering dat de Amerikaanse beursindices afgelopen vrijdag een intraday verlies wisten om te buigen in een forse winst. De verklaring van de technisch analist is simpel: al het slechte nieuws zit in de koersen verdisconteerd. De AEX moest gisteren dwingend omhoog en dat deed de index op indrukwekkende wijze.Na het 'exit short'-signaal op 27 oktober en het hierop volgende 'buy'-signaal op 24 november volgt nu voor de derde keer een koopsignaal. Drie keer is scheepsrecht, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.