Dit dieptepunt van zes jaar geleden is een belangrijk meerjarig steunniveau voor de AEX. Eén van de mogelijkheden om te beoordelen of de beurs technisch gesproken goedkoop of duur is, is de stochastics-indicator.

Op dagbasis bestaat er enige ruimte voor nog wat zwakke dagen in april, echter wanneer deze indicator wordt vertaald naar koersdata op maandbasis, dan is de AEX nu net zo goedkoop als eind januari 1991.

Het dieptepunt van de 'bear'markt 1989 - 1991 was op dat moment net gepasseerd. Conclusie volgens Theodoor Gilissen Bankiers: degenen die het dieptepunt in maart op 194,99 als 'koop'moment hebben gemist, hebben nog steeds de mogelijkheid om aandelen goedkoop in portefeuille te nemen.

Het opwaarts potentieel is relatief groot in relatie tot het koersrisico naar de bodem van dit jaar (dat idealiter als 'stop loss'-niveau wordt gehanteerd voor haussegerichte posities).

De uitbraak boven 227 (op slotkoersbasis) betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers vrijwel zeker dat de AEX niet meer zal terugvallen richting 210 (of lager). Die uitbraak vond gisteren plaats.

Dit dieptepunt van zes jaar geleden is een belangrijk meerjarig steunniveau voor de AEX. Eén van de mogelijkheden om te beoordelen of de beurs technisch gesproken goedkoop of duur is, is de stochastics-indicator. Op dagbasis bestaat er enige ruimte voor nog wat zwakke dagen in april, echter wanneer deze indicator wordt vertaald naar koersdata op maandbasis, dan is de AEX nu net zo goedkoop als eind januari 1991. Het dieptepunt van de 'bear'markt 1989 - 1991 was op dat moment net gepasseerd. Conclusie volgens Theodoor Gilissen Bankiers: degenen die het dieptepunt in maart op 194,99 als 'koop'moment hebben gemist, hebben nog steeds de mogelijkheid om aandelen goedkoop in portefeuille te nemen. Het opwaarts potentieel is relatief groot in relatie tot het koersrisico naar de bodem van dit jaar (dat idealiter als 'stop loss'-niveau wordt gehanteerd voor haussegerichte posities).De uitbraak boven 227 (op slotkoersbasis) betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers vrijwel zeker dat de AEX niet meer zal terugvallen richting 210 (of lager). Die uitbraak vond gisteren plaats.