Dat gold ook voor de AEX-index, hoewel die donderdag in afwijking tot het internationale beeld een daling vertoonde. Dat had te maken met tegenvallende resultaten van de zwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever.

Bij Shell viel de stijging van het resultaat tegen en waren beleggers teleurgesteld dat het dividend niet werd verhoogd. Bij Unilever bestaat twijfel of de marges in de nabije toekomst niet teveel onder druk komen.

Ondanks de stijging blijft de AEX-index volgens ABN Amro overigens moeite houden om de volgende weerstand op 374,09 te doorbreken.

Deze week worden opnieuw veel bedrijfsresultaten gepubliceerd. De ogen zullen vooral zijn gericht op UBS en Toyota (dinsdag) en Coca-Cola, Air France KLM en Cisco (woensdag).

Op macro-economisch front zullen de industriële orders in Duitsland, de Amerikaanse handelsbalans en het Amerikaanse consumentenvertrouwen volgens ABN Amro in de aandacht staan.

Dat gold ook voor de AEX-index, hoewel die donderdag in afwijking tot het internationale beeld een daling vertoonde. Dat had te maken met tegenvallende resultaten van de zwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever. Bij Shell viel de stijging van het resultaat tegen en waren beleggers teleurgesteld dat het dividend niet werd verhoogd. Bij Unilever bestaat twijfel of de marges in de nabije toekomst niet teveel onder druk komen. Ondanks de stijging blijft de AEX-index volgens ABN Amro overigens moeite houden om de volgende weerstand op 374,09 te doorbreken. Deze week worden opnieuw veel bedrijfsresultaten gepubliceerd. De ogen zullen vooral zijn gericht op UBS en Toyota (dinsdag) en Coca-Cola, Air France KLM en Cisco (woensdag). Op macro-economisch front zullen de industriële orders in Duitsland, de Amerikaanse handelsbalans en het Amerikaanse consumentenvertrouwen volgens ABN Amro in de aandacht staan.