Op woensdag 20 mei slaagde de AEX erin om bij een slotkoers op 266,30 over de eerste muur heen te klimmen, maar van een overwinning was helaas geen sprake.

Donderdag viel de AEX van de muur af en tuimelde vervolgens met 7,28 punten omlaag naar een slotstand op 259,02.

In tegenstelling tot de eerdere verslaglegging, zal de verwachte uitbraak boven 272 een wat langere aanloop (van enkele weken) vergen. Wat in de relatieve sterkte index nu pijnlijk duidelijk wordt, is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een negatieve divergentie.

De intraday top op woensdag noteerde bij een indexstand op 267,15 boven de top van 8 mei op 263,75 maar de RSI bleef onder de voorgaande top. Deze ontwikkeling is een klassieke voorbode van een (neergaande) trendomslag.

Op basis van deze situatie blijft het beleid van 'kopen op zwakte' volgens Theodoor Gilissen Bankiers onverminderd van kracht. In dit kader ontwikkelen de momenten van zwakte in de komende tijd een rechterschouder (RS) van een omgekeerd hoofdschouderpatroon, waarbij de bodem niet onder de bodem van de linkerschouder (LS) belandt.

"Kopen op zwakte' wordt bij voorkeur in praktijk gebracht zodra de AEX onder 245 noteert (met een stop loss op 230), aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

Op woensdag 20 mei slaagde de AEX erin om bij een slotkoers op 266,30 over de eerste muur heen te klimmen, maar van een overwinning was helaas geen sprake. Donderdag viel de AEX van de muur af en tuimelde vervolgens met 7,28 punten omlaag naar een slotstand op 259,02. In tegenstelling tot de eerdere verslaglegging, zal de verwachte uitbraak boven 272 een wat langere aanloop (van enkele weken) vergen. Wat in de relatieve sterkte index nu pijnlijk duidelijk wordt, is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een negatieve divergentie. De intraday top op woensdag noteerde bij een indexstand op 267,15 boven de top van 8 mei op 263,75 maar de RSI bleef onder de voorgaande top. Deze ontwikkeling is een klassieke voorbode van een (neergaande) trendomslag. Op basis van deze situatie blijft het beleid van 'kopen op zwakte' volgens Theodoor Gilissen Bankiers onverminderd van kracht. In dit kader ontwikkelen de momenten van zwakte in de komende tijd een rechterschouder (RS) van een omgekeerd hoofdschouderpatroon, waarbij de bodem niet onder de bodem van de linkerschouder (LS) belandt. "Kopen op zwakte' wordt bij voorkeur in praktijk gebracht zodra de AEX onder 245 noteert (met een stop loss op 230), aldus Theodoor Gilissen Bankiers.