Zwakte in de aandelenindices, waarbij de Amsterdamse beursindex daalt onder 245, kan als een bedreiging worden gezien, maar ook als een kans om op aantrekkelijker niveaus te anticiperen op een herstel richting 300 (tot 335).

Dat de korte termijn opgaande trend mogelijk in de komende weken wordt verlaten, wil niet zeggen dat de AEX opnieuw fors onderuit gaat.

Op 6 april jl. werd opgemerkt dat voor de komende tijd in grote lijnen een herhaling wordt voorzien van het koersverloop in de periode april/mei 2003.

Dat wil zeggen, prijshoudend met een opwaartse bias. Vertaald naar de aktualiteit is de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers dat de AEX een bodem vindt tussen 237 en 245 en in de vorm van een trading range de inmiddels gebroken dalende weerstandlijn van de afgelopen maanden gebruikt als springplank voor een herstel naar 300.

De 38,2% en 61,8% Fibonacci-retracements blijken in het verleden vaak te resulteren in toppen en bodems. Deze ratio's spelen ook een dominante rol in de Elliott Wave Principe, waarvan de theorie na een complete dalingsstructuur in vijf (5) golven een ABC-zigzag herstel voorspelt.

Daarbij is de lengte van golf A vaak gelijk aan de lengte van golf C. Bij een AEX onder 245 is het advies: kopen, zo concludeert Theodoor Gilissen Bankiers.

Zwakte in de aandelenindices, waarbij de Amsterdamse beursindex daalt onder 245, kan als een bedreiging worden gezien, maar ook als een kans om op aantrekkelijker niveaus te anticiperen op een herstel richting 300 (tot 335).Dat de korte termijn opgaande trend mogelijk in de komende weken wordt verlaten, wil niet zeggen dat de AEX opnieuw fors onderuit gaat. Op 6 april jl. werd opgemerkt dat voor de komende tijd in grote lijnen een herhaling wordt voorzien van het koersverloop in de periode april/mei 2003. Dat wil zeggen, prijshoudend met een opwaartse bias. Vertaald naar de aktualiteit is de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers dat de AEX een bodem vindt tussen 237 en 245 en in de vorm van een trading range de inmiddels gebroken dalende weerstandlijn van de afgelopen maanden gebruikt als springplank voor een herstel naar 300. De 38,2% en 61,8% Fibonacci-retracements blijken in het verleden vaak te resulteren in toppen en bodems. Deze ratio's spelen ook een dominante rol in de Elliott Wave Principe, waarvan de theorie na een complete dalingsstructuur in vijf (5) golven een ABC-zigzag herstel voorspelt. Daarbij is de lengte van golf A vaak gelijk aan de lengte van golf C. Bij een AEX onder 245 is het advies: kopen, zo concludeert Theodoor Gilissen Bankiers.