"De beslissing om Aegon Taiwan te verkopen is een gevolg van de vorig jaar juni aangekondigde strategische prioriteiten om kapitaal daar in te zetten waar de beste rendementen behaald kunnen worden", zei Alex Wynaendts, CEO.

"Azië blijft een belangrijke groeimarkt voor Aegon. Wij zullen onze aandacht richten op het verder ontwikkelen van ons platform in Azië, waar wij de komende jaren aanzienlijke groei- en winstmogelijkheden verwachten."

De verkoop zal het resultaat in het tweede kwartaal 2009 met ongeveer EUR 400 miljoen negatief beïnvloeden, waardoor er ongeveer EUR 300 miljoen ten laste van het eigen vermogen zal komen.

"De beslissing om Aegon Taiwan te verkopen is een gevolg van de vorig jaar juni aangekondigde strategische prioriteiten om kapitaal daar in te zetten waar de beste rendementen behaald kunnen worden", zei Alex Wynaendts, CEO. "Azië blijft een belangrijke groeimarkt voor Aegon. Wij zullen onze aandacht richten op het verder ontwikkelen van ons platform in Azië, waar wij de komende jaren aanzienlijke groei- en winstmogelijkheden verwachten." De verkoop zal het resultaat in het tweede kwartaal 2009 met ongeveer EUR 400 miljoen negatief beïnvloeden, waardoor er ongeveer EUR 300 miljoen ten laste van het eigen vermogen zal komen.