De totale verkopen daalde met 4% tot EUR 1,55 miljard. Het bedrijf verkocht meer levensverzekeringen in de Verenigde Staten, maar in Nederland, Groot-Brittannië en Spanje stonden de verkopen onder de druk.

Ook Vermogensbeheer droeg opnieuw positief bij aan de winst. Lagere kosten en minder eenmalige lasten stuwden eveneens het resultaat.

Geprofiteerd van sterkere dollar

Aegon heeft goede derde kwartaalresultaten overlegd die onder andere hebben geprofiteerd van een sterkere dollar.

De grote blootstelling van het concern aan de Verenigde Staten is momenteel van grote waarde, maar de onzekerheden in Europa houden aan.

Daarom handhaven de analisten van ABN Amro een opinie houden voor het aandeel.

De totale verkopen daalde met 4% tot EUR 1,55 miljard. Het bedrijf verkocht meer levensverzekeringen in de Verenigde Staten, maar in Nederland, Groot-Brittannië en Spanje stonden de verkopen onder de druk. Ook Vermogensbeheer droeg opnieuw positief bij aan de winst. Lagere kosten en minder eenmalige lasten stuwden eveneens het resultaat.Geprofiteerd van sterkere dollar Aegon heeft goede derde kwartaalresultaten overlegd die onder andere hebben geprofiteerd van een sterkere dollar. De grote blootstelling van het concern aan de Verenigde Staten is momenteel van grote waarde, maar de onzekerheden in Europa houden aan. Daarom handhaven de analisten van ABN Amro een opinie houden voor het aandeel.