Hoewel uit de bijeenkomst blijkt dat er bij AEGON sprake is van een constructieve outlook, ziet ABN Amro weinig katalysatoren om een kopen-advies af te geven. De bank blijft daarom vasthouden aan het houden-advies.

De CEO klonk vrij positief over de onderliggende trends, en dan vooral bij de collectieve pensioenen in Nederland en variabele lijfrentes en pensioenen in de VS. AEGON is er steeds meer op gericht om de kasstroomontwikkeling te verbeteren, en dat lijkt goed te verlopen.

Daarnaast gaf Wynaendts een voorzichtige outlook af over het dividendbeleid. AEGON mikt op een jaarlijkse dividendgroei van minimaal 5 procent. Dat lijkt in de ogen makkelijk haalbaar van ABN Amro (de bank ging uit van een jaarlijkse dividendgroei van 12 procent).

Tot slot gaf Wynaendts aan dat AEGON in het Verenigd Koninkrijk op dit moment nog niet kijkt naar desinvesteringen, maar eerst alle problemen wil oplossen.

Een strategische review van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zal dan ook niet voor 2015 plaatsvinden. Voor de Canadese activiteiten verwachten wij een update in de tweede helft van dit jaar.

Hoewel uit de bijeenkomst blijkt dat er bij AEGON sprake is van een constructieve outlook, ziet ABN Amro weinig katalysatoren om een kopen-advies af te geven. De bank blijft daarom vasthouden aan het houden-advies. De CEO klonk vrij positief over de onderliggende trends, en dan vooral bij de collectieve pensioenen in Nederland en variabele lijfrentes en pensioenen in de VS. AEGON is er steeds meer op gericht om de kasstroomontwikkeling te verbeteren, en dat lijkt goed te verlopen. Daarnaast gaf Wynaendts een voorzichtige outlook af over het dividendbeleid. AEGON mikt op een jaarlijkse dividendgroei van minimaal 5 procent. Dat lijkt in de ogen makkelijk haalbaar van ABN Amro (de bank ging uit van een jaarlijkse dividendgroei van 12 procent). Tot slot gaf Wynaendts aan dat AEGON in het Verenigd Koninkrijk op dit moment nog niet kijkt naar desinvesteringen, maar eerst alle problemen wil oplossen. Een strategische review van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zal dan ook niet voor 2015 plaatsvinden. Voor de Canadese activiteiten verwachten wij een update in de tweede helft van dit jaar.