USD 650 miljoen aan additioneel kapitaal wordt vrijgemaakt. Door de overeenkomst, met in aanvang een omvang van USD 900 miljoen, wordt een deel van de toekomstige winst van een van Aegon's levenportefeuilles gekapitaliseerd. De overeenkomst tussen Aegon en JPMorgan Chase Bank heeft een looptijd van 10 jaar.

"Het verbeteren van het rendement van Aegon's activiteiten blijft een van onze belangrijkste prioriteiten", aldus CFO Jan Nooitgedagt. "Door deze nieuwe transactie, onderdeel van ons beleid om kapitaal te behouden, wordt onze kapitaalpositie verder versterkt. Bovendien kunnen we onze kapitaalpositie effectiever beheren".

Tussen het derde kwartaal van 2008 en het tweede kwartaal van 2009 heeft Aegon in totaal EUR 3,3 miljard aan kapitaal vrijgemaakt uit zijn bestaande activiteiten. Aegon blijft aanvullende mogelijkheden onderzoeken om kapitaal te behouden.

USD 650 miljoen aan additioneel kapitaal wordt vrijgemaakt. Door de overeenkomst, met in aanvang een omvang van USD 900 miljoen, wordt een deel van de toekomstige winst van een van Aegon's levenportefeuilles gekapitaliseerd. De overeenkomst tussen Aegon en JPMorgan Chase Bank heeft een looptijd van 10 jaar."Het verbeteren van het rendement van Aegon's activiteiten blijft een van onze belangrijkste prioriteiten", aldus CFO Jan Nooitgedagt. "Door deze nieuwe transactie, onderdeel van ons beleid om kapitaal te behouden, wordt onze kapitaalpositie verder versterkt. Bovendien kunnen we onze kapitaalpositie effectiever beheren".Tussen het derde kwartaal van 2008 en het tweede kwartaal van 2009 heeft Aegon in totaal EUR 3,3 miljard aan kapitaal vrijgemaakt uit zijn bestaande activiteiten. Aegon blijft aanvullende mogelijkheden onderzoeken om kapitaal te behouden.