De levensverzekeringsactiviteit (85% van de omzet) steeg met 12% dankzij de zeer goede verkoop in Groot-Brittannië (+37% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2012) en Nederland waar de groep zijn marktaandeel heeft verbeterd.

Wat betreft de verzekeringen voor ongevallen en gezondheidsrisico's (12% van de omzet), deze stegen met 14% jaar op jaar.

Geografisch gezien is het (zeer) interessant op te merken dat bijna 70% van het bedrijfsresultaat van de verzekeraar Aegon op het Amerikaanse continent wordt gerealiseerd: de stijging van de dollar tegenover de euro en de economische groei in de VSA zijn daarom goed nieuws voor de Nederlandse verzekeraar.

Aan de huidige koers van 5 euro bedraagt de marktkapitalisatie slechts 42% van de netto-activa van de groep.

Momenteel komt de waarderingsanalyse tot de conclusie dat Aegon een erg goedkoop aandeel is: de theoretische prijs ligt dicht bij 7,60 euro (ofwel een onderwaardering van 53%).

De correctie van de afgelopen dagen is volgens Delaunay dan ook een kans voor dynamische beleggers die een opportuniteit op de beurzen zoeken.

De levensverzekeringsactiviteit (85% van de omzet) steeg met 12% dankzij de zeer goede verkoop in Groot-Brittannië (+37% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2012) en Nederland waar de groep zijn marktaandeel heeft verbeterd. Wat betreft de verzekeringen voor ongevallen en gezondheidsrisico's (12% van de omzet), deze stegen met 14% jaar op jaar. Geografisch gezien is het (zeer) interessant op te merken dat bijna 70% van het bedrijfsresultaat van de verzekeraar Aegon op het Amerikaanse continent wordt gerealiseerd: de stijging van de dollar tegenover de euro en de economische groei in de VSA zijn daarom goed nieuws voor de Nederlandse verzekeraar. Aan de huidige koers van 5 euro bedraagt de marktkapitalisatie slechts 42% van de netto-activa van de groep. Momenteel komt de waarderingsanalyse tot de conclusie dat Aegon een erg goedkoop aandeel is: de theoretische prijs ligt dicht bij 7,60 euro (ofwel een onderwaardering van 53%). De correctie van de afgelopen dagen is volgens Delaunay dan ook een kans voor dynamische beleggers die een opportuniteit op de beurzen zoeken.