De lichte paniekgolf die de Westerse beurzen bereikte na de forse daling van de Japanse beurs lijkt niet meer dan een korte correctie in een stijgende trend te zijn geweest.

Het herstel dat gisteren op de beurzen plaatsvindt, brengt de meeste indices terug tot hun koerstoppen van vorige week. En

een verdere stijging lijkt een logische optie te zijn.

Het is volgens Van Herck dan ook niet verwonderlijk dat in deze positieve sfeer de verzekeringssector tot de best presterende sectoren behoort. Immers, hun lot is nauw verbonden met de toestand op de financiële markten.

Voor de aankooptip van vandaag, de Nederlandse levensverzekeraar Aegon, geldt dit volgens Van Herck zeker.

Levensverzekeraars beleggen een groot deel van hun binnenkomende verzekeringspremies op de financiële markten. Aegon moest in het eerste kwartaal van 2013 een winstdaling van 61% incasseren.

De belangrijkste verklaring voor deze winstdaling was de boeking van een waardevermindering op financiële producten die de aandelenportefeuille van Aegon moest beschermen tegen een daling van de beurzen (in dit geval de S&P 500).

Het geeft vooral vertrouwen dat het management van de groep niet blind is voor de gevaren op de beurzen en zich daarvoor wil indekken.

Mocht er zich een forse correctie voordoen, is de groep ingedekt en dit zal de winstcijfers zeker ondersteunen. Verlies tenslotte ook niet uit het oog dat het brutodividendrendement van Aegon rond 5% schommelt.

De lichte paniekgolf die de Westerse beurzen bereikte na de forse daling van de Japanse beurs lijkt niet meer dan een korte correctie in een stijgende trend te zijn geweest. Het herstel dat gisteren op de beurzen plaatsvindt, brengt de meeste indices terug tot hun koerstoppen van vorige week. En een verdere stijging lijkt een logische optie te zijn. Het is volgens Van Herck dan ook niet verwonderlijk dat in deze positieve sfeer de verzekeringssector tot de best presterende sectoren behoort. Immers, hun lot is nauw verbonden met de toestand op de financiële markten. Voor de aankooptip van vandaag, de Nederlandse levensverzekeraar Aegon, geldt dit volgens Van Herck zeker. Levensverzekeraars beleggen een groot deel van hun binnenkomende verzekeringspremies op de financiële markten. Aegon moest in het eerste kwartaal van 2013 een winstdaling van 61% incasseren. De belangrijkste verklaring voor deze winstdaling was de boeking van een waardevermindering op financiële producten die de aandelenportefeuille van Aegon moest beschermen tegen een daling van de beurzen (in dit geval de S&P 500). Het geeft vooral vertrouwen dat het management van de groep niet blind is voor de gevaren op de beurzen en zich daarvoor wil indekken. Mocht er zich een forse correctie voordoen, is de groep ingedekt en dit zal de winstcijfers zeker ondersteunen. Verlies tenslotte ook niet uit het oog dat het brutodividendrendement van Aegon rond 5% schommelt.