De verzekeraar heeft de intentie om de opbrengst van de aandelenemissie te gebruiken om maximaal EUR 1 miljard aan kernkapitaal terug te betalen aan de Nederlandse Staat.

Dit bedrag maakt deel uit van de in totaal EUR 3 miljard aan kernkapitaal die de Nederlandse Staat vorig jaar via Aegon's grootste aandeelhouder, Vereniging Aegon, beschikbaar heeft gesteld.

De beslissing om per 1 december 2009 terug te betalen hangt af van Aegon's kapitaalpositie en de economische vooruitzichten. Additionele voorwaarde is dat de financiële markten niet ernstig verslechteren. Tevens moet toezichthouder DNB formeel toestemming geven voor de terugbetaling.

De verzekeraar heeft de intentie om de opbrengst van de aandelenemissie te gebruiken om maximaal EUR 1 miljard aan kernkapitaal terug te betalen aan de Nederlandse Staat. Dit bedrag maakt deel uit van de in totaal EUR 3 miljard aan kernkapitaal die de Nederlandse Staat vorig jaar via Aegon's grootste aandeelhouder, Vereniging Aegon, beschikbaar heeft gesteld. De beslissing om per 1 december 2009 terug te betalen hangt af van Aegon's kapitaalpositie en de economische vooruitzichten. Additionele voorwaarde is dat de financiële markten niet ernstig verslechteren. Tevens moet toezichthouder DNB formeel toestemming geven voor de terugbetaling.