o Verbeteren lange termijn rendement en risicoprofiel

o Meer nadruk op kernactiviteiten: levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer

o Strategische opties levensherverzekeringsbedrijf onderzoeken, waaronder vinden van geschikte koper

o Activiteiten Verenigd Koninkrijk herstructureren; doelstelling kostenreductie van 25% eind 2011

Voorzitter van de Raad van Bestuur Alex Wynaendts zal vandaag maatregelen aankondigen waarbij AEGON zich sterker gaat richten op belangrijke lange termijn groeimogelijkheden van zijn kernactiviteiten met als doel het rendement van AEGON verder te verbeteren.

Als onderdeel van de maatregelen om de strategische focus aan te scherpen, heeft AEGON de intentie de strategische opties te onderzoeken voor het levensherverzekeringsbedrijf, Transamerica Reinsurance, waaronder de mogelijke verkoop van het bedrijf. In het Verenigd Koninkrijk worden belangrijke stappen gezet om het rendement van het bedrijf te verbeteren door de kosten in het levensverzekerings- en pensioenbedrijf met 25% terug te brengen.

Bovendien zal AEGON zich in het Verenigd Koninkrijk sterker gaan richten op de marksegmenten At Retirement en Workplace Savings, waar het bedrijf al leidende posities heeft.

Alex Wynaendts zal later vandaag tijdens de analisten- en beleggersconferentie in Londen nadere details geven. De audio webcast van de conferentie begint om 18.00 uur en kan op www.aegon.com worden beluisterd.

"De afgelopen twee jaar hebben wij de balans van AEGON versterkt, onze kosten substantieel verlaagd en ons risicoprofiel belangrijk verbeterd", aldus Alex Wynaendts.

o Verbeteren lange termijn rendement en risicoprofiel o Meer nadruk op kernactiviteiten: levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer o Strategische opties levensherverzekeringsbedrijf onderzoeken, waaronder vinden van geschikte koper o Activiteiten Verenigd Koninkrijk herstructureren; doelstelling kostenreductie van 25% eind 2011 Voorzitter van de Raad van Bestuur Alex Wynaendts zal vandaag maatregelen aankondigen waarbij AEGON zich sterker gaat richten op belangrijke lange termijn groeimogelijkheden van zijn kernactiviteiten met als doel het rendement van AEGON verder te verbeteren. Als onderdeel van de maatregelen om de strategische focus aan te scherpen, heeft AEGON de intentie de strategische opties te onderzoeken voor het levensherverzekeringsbedrijf, Transamerica Reinsurance, waaronder de mogelijke verkoop van het bedrijf. In het Verenigd Koninkrijk worden belangrijke stappen gezet om het rendement van het bedrijf te verbeteren door de kosten in het levensverzekerings- en pensioenbedrijf met 25% terug te brengen. Bovendien zal AEGON zich in het Verenigd Koninkrijk sterker gaan richten op de marksegmenten At Retirement en Workplace Savings, waar het bedrijf al leidende posities heeft. Alex Wynaendts zal later vandaag tijdens de analisten- en beleggersconferentie in Londen nadere details geven. De audio webcast van de conferentie begint om 18.00 uur en kan op www.aegon.com worden beluisterd. "De afgelopen twee jaar hebben wij de balans van AEGON versterkt, onze kosten substantieel verlaagd en ons risicoprofiel belangrijk verbeterd", aldus Alex Wynaendts.