Het onderliggende verlies kwam uit op Eur 18 mln. Zowel de afschrijvingen als het resultaat op beleggingen was beter dan verwacht. Aegon boekte een verrassend hoog resultaat (Eur 173 mln) op beleggingen.

Ook de waarde van de nieuwe productie (Value of New Business) was hoger dan verwacht. Het kapitaalsurplus daalde tot Eur 2,7 mrd (van Eur 2,9 mrd), maar ligt daarmee nog steeds op een goed niveau.

De Embedded value per ultimo 2008 (ingebedde waarde inclusief toekomstige winsten van de verkochte polissen) kwam uit op Eur 7,60 per aandeel (uitgaande van volledige conversie). Aegon is voor Theodoor Gilissen Bankiers een Hold, met koersdoel van Eur 5,00.

Het onderliggende verlies kwam uit op Eur 18 mln. Zowel de afschrijvingen als het resultaat op beleggingen was beter dan verwacht. Aegon boekte een verrassend hoog resultaat (Eur 173 mln) op beleggingen. Ook de waarde van de nieuwe productie (Value of New Business) was hoger dan verwacht. Het kapitaalsurplus daalde tot Eur 2,7 mrd (van Eur 2,9 mrd), maar ligt daarmee nog steeds op een goed niveau. De Embedded value per ultimo 2008 (ingebedde waarde inclusief toekomstige winsten van de verkochte polissen) kwam uit op Eur 7,60 per aandeel (uitgaande van volledige conversie). Aegon is voor Theodoor Gilissen Bankiers een Hold, met koersdoel van Eur 5,00.