In het vierde kwartaal van 2013 bedroeg de bedrijfswinst 491 miljoen euro (analistenconsensus : 492 miljoen euro) en dit is een stijging met 7% t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2012 ondanks ongunstige wisselkoersschommelingen (de dollar ging achteruit t.o.v. de euro).

In detail wordt dit resultaat verklaard door de sterke prestaties van de beleggingsportefeuille (>4%), de groei van de verkoop van op commissie gebaseerde producten (die goed zijn voor meer dan 30% van de bedrijfswinst) en stijgende aandelenmarkten.

Nadat de groep zich eerder indekte tegen een daling van de Amerikaanse beurzen noteren we nu de aankondiging dat de groep deze hedgingpolitiek gaat herbekijken.

Als gevolg van het genereren van een operationele kasstroom (exclusief het effect van de aandelenmarkten) van 1,33 miljard euro (= doelstelling van de groep voor 2013) en een solvabiliteitsratio van 212% kondigde de groep een verhoging van het dividend met 5% aan.

In het licht van al deze factoren heeft een meerderheid van de analisten onlangs hun verwachingen voor de winst per aandeel voor eind 2014 opwaarts herzien. Delaunay heeft een koopadvies voor Aegon.

In het vierde kwartaal van 2013 bedroeg de bedrijfswinst 491 miljoen euro (analistenconsensus : 492 miljoen euro) en dit is een stijging met 7% t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2012 ondanks ongunstige wisselkoersschommelingen (de dollar ging achteruit t.o.v. de euro). In detail wordt dit resultaat verklaard door de sterke prestaties van de beleggingsportefeuille (>4%), de groei van de verkoop van op commissie gebaseerde producten (die goed zijn voor meer dan 30% van de bedrijfswinst) en stijgende aandelenmarkten. Nadat de groep zich eerder indekte tegen een daling van de Amerikaanse beurzen noteren we nu de aankondiging dat de groep deze hedgingpolitiek gaat herbekijken. Als gevolg van het genereren van een operationele kasstroom (exclusief het effect van de aandelenmarkten) van 1,33 miljard euro (= doelstelling van de groep voor 2013) en een solvabiliteitsratio van 212% kondigde de groep een verhoging van het dividend met 5% aan. In het licht van al deze factoren heeft een meerderheid van de analisten onlangs hun verwachingen voor de winst per aandeel voor eind 2014 opwaarts herzien. Delaunay heeft een koopadvies voor Aegon.