Aegon heeft de Nederlandse overheid en Vereniging Aegon van dit besluit op de hoogte gebracht.

Het voornemen om de Nederlandse overheid terug te betalen werd voor het eerst in augustus aangekondigd, toen Aegon met succes een aandelenuitgifte van EUR 1 miljard had afgerond.

Het bedrag zal op 30 november 2009 worden terugbetaald met de sinds 22 mei 2009 verschuldigde rente volgens de voorwaarden van de overeenkomst tussen Aegon en de Nederlandse overheid.

De Nederlandsche Bank heeft met de terugbetaling ingestemd.

"Het blijft ons voornemen om de Nederlandse overheid zo snel mogelijk terug te betalen. Dit is een eerste stap", aldus Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur. "Ons besluit om de mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling volledig te benutten wordt ondersteund door Aegon's sterke kapitaalpositie en de verbeterde economische vooruitzichten."

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst tussen Aegon en de Nederlandse overheid bedraagt de premie voor vervroegde terugbetaling maximaal 13%, afhankelijk van de naar volume gewogen gemiddelde koers voor Aegon aandelen gedurende de vijf handelsdagen tussen 23 en 27 november.

Aegon heeft de Nederlandse overheid en Vereniging Aegon van dit besluit op de hoogte gebracht. Het voornemen om de Nederlandse overheid terug te betalen werd voor het eerst in augustus aangekondigd, toen Aegon met succes een aandelenuitgifte van EUR 1 miljard had afgerond. Het bedrag zal op 30 november 2009 worden terugbetaald met de sinds 22 mei 2009 verschuldigde rente volgens de voorwaarden van de overeenkomst tussen Aegon en de Nederlandse overheid. De Nederlandsche Bank heeft met de terugbetaling ingestemd. "Het blijft ons voornemen om de Nederlandse overheid zo snel mogelijk terug te betalen. Dit is een eerste stap", aldus Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur. "Ons besluit om de mogelijkheid tot vervroegde terugbetaling volledig te benutten wordt ondersteund door Aegon's sterke kapitaalpositie en de verbeterde economische vooruitzichten." Volgens de voorwaarden van de overeenkomst tussen Aegon en de Nederlandse overheid bedraagt de premie voor vervroegde terugbetaling maximaal 13%, afhankelijk van de naar volume gewogen gemiddelde koers voor Aegon aandelen gedurende de vijf handelsdagen tussen 23 en 27 november.