De verwachte boekwinst op deze transactie bedraagt ongeveer EUR 105 miljoen vóór belastingen. Daarmee wordt op deze investering een gemiddeld rendement behaald van 12% op jaarbasis.

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 worden afgerond. Aegon's aandeel in de winst vóór belastingen van de joint venture bedroeg vorig jaar EUR 20 miljoen.

Aegon heeft eerder al aangegeven dat de consolidatie in de Spaanse bankensector kan leiden tot beëindiging van één of meer van zijn joint ventures.

Spanje blijft van groot belang voor Aegon, zoals ook wordt geïllustreerd door de exclusieve strategische samenwerking die onlangs is aangegaan met Banco Santander voor de distributie van levens- en schadeverzekeringen.

Aegon gaat gebruik maken van Santanders uitgebreide netwerk van ruim 4.600 bankfilialen en krijgt daarmee toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten.

De verwachte boekwinst op deze transactie bedraagt ongeveer EUR 105 miljoen vóór belastingen. Daarmee wordt op deze investering een gemiddeld rendement behaald van 12% op jaarbasis. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 worden afgerond. Aegon's aandeel in de winst vóór belastingen van de joint venture bedroeg vorig jaar EUR 20 miljoen. Aegon heeft eerder al aangegeven dat de consolidatie in de Spaanse bankensector kan leiden tot beëindiging van één of meer van zijn joint ventures. Spanje blijft van groot belang voor Aegon, zoals ook wordt geïllustreerd door de exclusieve strategische samenwerking die onlangs is aangegaan met Banco Santander voor de distributie van levens- en schadeverzekeringen. Aegon gaat gebruik maken van Santanders uitgebreide netwerk van ruim 4.600 bankfilialen en krijgt daarmee toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten.