Cisco maakte eerder deze week bekend ook op de markt voor snelle servers actief te worden. Dat is echter geen eenvoudige taak voor het Amerikaanse bedrijf. Giganten als IBM, HP en Dell bewegen zich ook al in deze sector. Daarom krijgt Cisco met flinke concurrentie te maken.

Daar komt bij dat het aandeel Cisco de afgelopen twee weken een aardige winst heeft geboekt. Vergeleken met het begin van het jaar is de koers nu vrijwel onveranderd.

Het is nu volgens ABN Amro zaak om voorzichtiger met Cisco om te springen. Oracle daarentegen heeft recent uitstekende resultaten bekendgemaakt.

Ook heeft de onderneming goede vooruitzichten naar buiten gebracht. De sterke kasstroom en balans stemmen de analisten van de bank positief.

Daarnaast gaat het bedrijf voor het eerst dividend uitkeren en gaat het door met aandeleninkoop. Vandaar de hogere waardering van ABN Amro.

Cisco maakte eerder deze week bekend ook op de markt voor snelle servers actief te worden. Dat is echter geen eenvoudige taak voor het Amerikaanse bedrijf. Giganten als IBM, HP en Dell bewegen zich ook al in deze sector. Daarom krijgt Cisco met flinke concurrentie te maken.Daar komt bij dat het aandeel Cisco de afgelopen twee weken een aardige winst heeft geboekt. Vergeleken met het begin van het jaar is de koers nu vrijwel onveranderd. Het is nu volgens ABN Amro zaak om voorzichtiger met Cisco om te springen. Oracle daarentegen heeft recent uitstekende resultaten bekendgemaakt. Ook heeft de onderneming goede vooruitzichten naar buiten gebracht. De sterke kasstroom en balans stemmen de analisten van de bank positief. Daarnaast gaat het bedrijf voor het eerst dividend uitkeren en gaat het door met aandeleninkoop. Vandaar de hogere waardering van ABN Amro.