De analisten van de bank verwachten dat Wessanen dit jaar al een bedrijfsresultaat van EUR 38 miljoen kan behalen, een niveau dat we eerder pas in 2015 verwachtten.

Wessanen rapporteerde een beter dan verwacht bedrijfsresultaat (ebit) van EUR 9,3 miljoen. De omzet was met EUR 172,5 miljoen lager dan verwacht.

De autonome groei was bij Grocery en ABC lager, en bij HFS en Izico hoger dan verwacht. Het bedrijfsresultaat steeg in alle divisies, met uitzondering van ABC, dat kampte met lagere omzet, een ongunstige mix en hogere kosten.

Afgezien van ABC, dat zwakkere eerste en laatste kwartalen kent, zijn er geen seizoenseffecten in de resultaten.

Ook werden er in het eerste kwartaal nauwelijks kostenbesparingen geboekt, al wil het bedrijf vanaf 2014 EUR 15 miljoen aan kosten besparen.

ABN Amro ziet dus geen reden waarom Wessanen niet in de rest van het jaar net zulke goede resultaten als in dit eerste kwartaal kan neerzetten.

De bank verwacht dit jaar een bedrijfsresultaat van EUR 38 miljoen, een niveau dat we voorheen niet eerder dan in 2015 verwachtten.

Wessanen is volgens ABN Amro aantrekkelijk gewaardeerd met een rendement op de free cash flow van 12%, een koers-winstverhouding van 8,4 en een dividendrendement van 4,5%.

De analisten van de bank verwachten dat Wessanen dit jaar al een bedrijfsresultaat van EUR 38 miljoen kan behalen, een niveau dat we eerder pas in 2015 verwachtten. Wessanen rapporteerde een beter dan verwacht bedrijfsresultaat (ebit) van EUR 9,3 miljoen. De omzet was met EUR 172,5 miljoen lager dan verwacht. De autonome groei was bij Grocery en ABC lager, en bij HFS en Izico hoger dan verwacht. Het bedrijfsresultaat steeg in alle divisies, met uitzondering van ABC, dat kampte met lagere omzet, een ongunstige mix en hogere kosten. Afgezien van ABC, dat zwakkere eerste en laatste kwartalen kent, zijn er geen seizoenseffecten in de resultaten. Ook werden er in het eerste kwartaal nauwelijks kostenbesparingen geboekt, al wil het bedrijf vanaf 2014 EUR 15 miljoen aan kosten besparen. ABN Amro ziet dus geen reden waarom Wessanen niet in de rest van het jaar net zulke goede resultaten als in dit eerste kwartaal kan neerzetten. De bank verwacht dit jaar een bedrijfsresultaat van EUR 38 miljoen, een niveau dat we voorheen niet eerder dan in 2015 verwachtten. Wessanen is volgens ABN Amro aantrekkelijk gewaardeerd met een rendement op de free cash flow van 12%, een koers-winstverhouding van 8,4 en een dividendrendement van 4,5%.