Daarvoor hebben zij een aantal redenen:

- Het aandeel koerst dicht in de buurt van het overnamebod van Glencore

- Het aandeel is reëel geprijsd en duurder dan concurrenten

- Beleggers zullen vaker zorgen uiten over de leiding van het fusiebedrijf

Het was de bedoeling dat de top van Xstrata de posities van bestuursvoorzitter, CEO en CFO zou invullen bij het fusiebedrijf. Financieel directeur Trevor Reid heeft begin december aangegeven geen positie te ambiëren in het gecombineerde bedrijf.

Daardoor verdwijnt veel kennis over de industriële activa, die substantiëler bijdragen aan de winst dan de handelstak. Het lijkt erop alsof handelaren als topman Ivan Glasenberg en financieel directeur Steven Kalmin van Glencore de dienst gaan uitmaken in het nieuwe bedrijf.

Met dat in het achterhoofd zet ABN Amro een stapje terug en verlagen de bank haar opinie voor het aandeel naar Houden.

Daarvoor hebben zij een aantal redenen: - Het aandeel koerst dicht in de buurt van het overnamebod van Glencore - Het aandeel is reëel geprijsd en duurder dan concurrenten - Beleggers zullen vaker zorgen uiten over de leiding van het fusiebedrijf Het was de bedoeling dat de top van Xstrata de posities van bestuursvoorzitter, CEO en CFO zou invullen bij het fusiebedrijf. Financieel directeur Trevor Reid heeft begin december aangegeven geen positie te ambiëren in het gecombineerde bedrijf. Daardoor verdwijnt veel kennis over de industriële activa, die substantiëler bijdragen aan de winst dan de handelstak. Het lijkt erop alsof handelaren als topman Ivan Glasenberg en financieel directeur Steven Kalmin van Glencore de dienst gaan uitmaken in het nieuwe bedrijf. Met dat in het achterhoofd zet ABN Amro een stapje terug en verlagen de bank haar opinie voor het aandeel naar Houden.