Afgelopen jaar overlegde dit bedrijfsonderdeel een operationele winst van EUR 6 miljoen. Voor dit jaar gaat Wessanen uit van een operationeel verlies van EUR 5 tot 10 miljoen.

Het afstoten van ABC kan de koers van het aandeel een belangrijke impuls geven, maar gezien de winstwaarschuwing van Wessanen voor het onderdeel lijkt dat op korte termijn geen waarschijnlijk scenario.

Het bedrijf maakt ook geen haast met het afstoten van Izico. Het gebrek aan focus op de portfolio kan enkele jaren aanhouden.

Door de zwakke resultaten en sterke toename van het werkkapitaal en dividenduitkeringen is de schuld van Wessanen toegenomen van EUR 55 miljoen afgelopen jaar naar EUR 75 miljoen in het eerste halfjaar van 2013.

De schuld/EBITDA-ratio zal verder oplopen dit jaar vanwege de zwakke prestaties van ABC, verwacht het bedrijf. ABC zal nog verscheidene jaren een blok aan het been zijn van Wessanen.

Afgelopen jaar overlegde dit bedrijfsonderdeel een operationele winst van EUR 6 miljoen. Voor dit jaar gaat Wessanen uit van een operationeel verlies van EUR 5 tot 10 miljoen. Het afstoten van ABC kan de koers van het aandeel een belangrijke impuls geven, maar gezien de winstwaarschuwing van Wessanen voor het onderdeel lijkt dat op korte termijn geen waarschijnlijk scenario. Het bedrijf maakt ook geen haast met het afstoten van Izico. Het gebrek aan focus op de portfolio kan enkele jaren aanhouden. Door de zwakke resultaten en sterke toename van het werkkapitaal en dividenduitkeringen is de schuld van Wessanen toegenomen van EUR 55 miljoen afgelopen jaar naar EUR 75 miljoen in het eerste halfjaar van 2013. De schuld/EBITDA-ratio zal verder oplopen dit jaar vanwege de zwakke prestaties van ABC, verwacht het bedrijf. ABC zal nog verscheidene jaren een blok aan het been zijn van Wessanen.