De winst daalde 14% tot USD 861 miljoen, ofwel een winst per aandeel van USD 2,16. Analisten gingen uit van USD 2,27. De olie- en gasproductie liet het afgelopen kwartaal een bescheiden toename van 2,4% zien en bereikte een recordniveau.

Het bedrijf was zelf uitgegaan van een nog hogere productie maar werd geconfronteerd met productieonderbrekingen in de Noordzee en Golf van Mexico.

Lage waardering

Hoewel de analisten van ABN Amro de hoge productie van Apache waarderen, met name buiten de Verenigde Staten waar het hogere prijzen voor Brentolie kan bedingen, denken ze dat het aandeel te lijden krijgt onder het opnieuw niet behalen van de eigen productiedoelstellingen.

Hoewel het aandeel goedkoop is, lijkt het op korte termijn niet in beweging te komen bij gebrek aan bijzondere gebeurtenissen.

De analisten van ABN Amro denken ook niet dat de matige productiegroei een stimulans voor de koers zal zijn. De koers zal vanwege de lage waardering ook niet veel dalen. Ze verlagen de opinie van kopen naar houden.

De winst daalde 14% tot USD 861 miljoen, ofwel een winst per aandeel van USD 2,16. Analisten gingen uit van USD 2,27. De olie- en gasproductie liet het afgelopen kwartaal een bescheiden toename van 2,4% zien en bereikte een recordniveau. Het bedrijf was zelf uitgegaan van een nog hogere productie maar werd geconfronteerd met productieonderbrekingen in de Noordzee en Golf van Mexico.Lage waardering Hoewel de analisten van ABN Amro de hoge productie van Apache waarderen, met name buiten de Verenigde Staten waar het hogere prijzen voor Brentolie kan bedingen, denken ze dat het aandeel te lijden krijgt onder het opnieuw niet behalen van de eigen productiedoelstellingen. Hoewel het aandeel goedkoop is, lijkt het op korte termijn niet in beweging te komen bij gebrek aan bijzondere gebeurtenissen. De analisten van ABN Amro denken ook niet dat de matige productiegroei een stimulans voor de koers zal zijn. De koers zal vanwege de lage waardering ook niet veel dalen. Ze verlagen de opinie van kopen naar houden.