Advies voor Imtech wordt verlaagd naar verkopen

De analisten van ABN Amro verlagen hun opinie voor het aandeel Imtech van kopen naar verkopen. De risico’s voor het werkkapitaal van het bedrijf nemen toe, vooral in Duitsland.

In 2010 kwamen problemen met het werkkapitaal aan het licht. Tegen eind 2011 leek de kwestie opgelost, maar Imtech hield de kasstroom op peil door rekeningen later te betalen.

De analisten van ABN Amro namen Duitsland onder de loep en ontdekten dat hier de oorzaak ligt van het probleem.

Imtech kan de eigen betalingstermijnen niet veel verder oprekken, dus is de technisch dienstverlener gedwongen om de kasstroom op orde te brengen.

Anders rest het bedrijf weinig anders dan een aandelenemissie. Afgaande op deze analyse veronderstelt men dat het bedrijf in de tweede jaarhelft het bankconvenant mogelijk zal schenden.

De analisten van ABN Amro zijn ervan overtuigd dat Imtech belangrijke marktposities inneemt in haar kernmarkten, maar denken niet dat de wijze waarop het bedrijf omgaat met het werkkapitaal houdbaar is.

De Duitse activiteiten moeten meer contanten in het laatje brengen, terwijl Imtech alleen nog projecten met gunstige betalingscondities zou moeten aannemen. Vanwege de verhoogde risico’s voor het werkkapitaal verlagen zij hun opinie voor het aandeel van kopen naar verkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content