Tijdens de eerste helft van het boekjaar beleefde het bedrijf een 'worst case scenario for a brewer': op het moment dat er zware investeringen werden gedaan was de vergelijking wat betreft de klimatologische omstandigheden op jaarbasis een stuk minder goed.

Versnelling van de winstgroei verwacht

In de periode 2012-2014 verwacht Rijk een versnelling van de winstgroei dit als gevolg van een normalisatie van de kostenbasis en van een makkelijkere vergelijkingsbasis ten opzichte van het jaar voordien. Duvel beschikt over een gezonde positie in het groeiend segment van de speciale buren.

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar waren de verkopen beter dan verwacht, maar stond de EBIT tijdelijk onder druk. De netto bierverkopen stegen met 9% en dat bij moeilijke weersomstandigheden. Met uitzondering van Bel Pils presteerden alle merken sterk.

Tijdens de eerste helft van het boekjaar beleefde het bedrijf een 'worst case scenario for a brewer': op het moment dat er zware investeringen werden gedaan was de vergelijking wat betreft de klimatologische omstandigheden op jaarbasis een stuk minder goed. Versnelling van de winstgroei verwacht In de periode 2012-2014 verwacht Rijk een versnelling van de winstgroei dit als gevolg van een normalisatie van de kostenbasis en van een makkelijkere vergelijkingsbasis ten opzichte van het jaar voordien. Duvel beschikt over een gezonde positie in het groeiend segment van de speciale buren. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar waren de verkopen beter dan verwacht, maar stond de EBIT tijdelijk onder druk. De netto bierverkopen stegen met 9% en dat bij moeilijke weersomstandigheden. Met uitzondering van Bel Pils presteerden alle merken sterk.