Vastned Retail haalt meer dan de helft van de bruto huurinkomsten uit deze twee landen. Met name in Nederland is de winkelmarkt significant verslechterd omdat verscheidene detailhandelsketens failliet of in surseance zijn.

ABN Amro is gecharmeerd van de lange termijnstrategie van het vastgoedfonds dat zich richt op de beste winkelstraten in grote steden, maar er moet een tandje worden bijgeschakeld.

Vastned Retail moet met de verkoop van vastgoed in kleine steden proberen liquiditeit vrij te maken voordat de markt is verzuurd. Dat kan ten koste gaan van het directe resultaat, maar zal de algehele prestaties ten goede komen.

ABN Amro is van mening dat het bedrijf zich teveel focust op het in stand houden van het directe resultaat, dat onder druk staat.

Daarmee loopt Vastned Retail het risico meegesleurd te worden met de snelle huidige krimp van de winkelmarkt. Ook al is sprake van een van de meest aantrekkelijk geprijsde vastgoedaandelen; toch geeft ABN Amro nu een verkoopadvies.

Vastned Retail haalt meer dan de helft van de bruto huurinkomsten uit deze twee landen. Met name in Nederland is de winkelmarkt significant verslechterd omdat verscheidene detailhandelsketens failliet of in surseance zijn. ABN Amro is gecharmeerd van de lange termijnstrategie van het vastgoedfonds dat zich richt op de beste winkelstraten in grote steden, maar er moet een tandje worden bijgeschakeld. Vastned Retail moet met de verkoop van vastgoed in kleine steden proberen liquiditeit vrij te maken voordat de markt is verzuurd. Dat kan ten koste gaan van het directe resultaat, maar zal de algehele prestaties ten goede komen. ABN Amro is van mening dat het bedrijf zich teveel focust op het in stand houden van het directe resultaat, dat onder druk staat. Daarmee loopt Vastned Retail het risico meegesleurd te worden met de snelle huidige krimp van de winkelmarkt. Ook al is sprake van een van de meest aantrekkelijk geprijsde vastgoedaandelen; toch geeft ABN Amro nu een verkoopadvies.