De markt had op bijna 9% gerekend. De omzet van horloges steeg 9%, waar 11% werd verwacht. Bij de sierraden namen de verkopen 4% toe, waar rekening werd gehouden met 10%.

Het tempo van de omzetgroei is afgenomen is vergelijking met de eerste jaarhelft. De verkopen in Azië zijn voor het eerst in vier jaar tanende.

Volgens het Zwitserse luxeconcern kijken winkeliers in Hong Kong en op het Chinese vasteland meer de kat uit de boom is het onduidelijk hoe de omzet zich in de regio zal ontwikkelen.

Chinese consumenten kopen vaak horloges in Hong Kong om geen belasting erover te hoeven betalen. De verkopen van horloges en sierraden in de voormalige Britse kolonie daalden in augustus echter voor het eerst in drie jaar.

Na een sterke koersontwikkeling heeft het aandeel Richemont het koersdoel dicht genaderd. Vanwege de onzekerheid over de Chinese markt en teleurstellende verkopen verlagen de analisten van ABN Amro het advies voor het aandeel van kopen naar houden.

De markt had op bijna 9% gerekend. De omzet van horloges steeg 9%, waar 11% werd verwacht. Bij de sierraden namen de verkopen 4% toe, waar rekening werd gehouden met 10%. Het tempo van de omzetgroei is afgenomen is vergelijking met de eerste jaarhelft. De verkopen in Azië zijn voor het eerst in vier jaar tanende. Volgens het Zwitserse luxeconcern kijken winkeliers in Hong Kong en op het Chinese vasteland meer de kat uit de boom is het onduidelijk hoe de omzet zich in de regio zal ontwikkelen. Chinese consumenten kopen vaak horloges in Hong Kong om geen belasting erover te hoeven betalen. De verkopen van horloges en sierraden in de voormalige Britse kolonie daalden in augustus echter voor het eerst in drie jaar. Na een sterke koersontwikkeling heeft het aandeel Richemont het koersdoel dicht genaderd. Vanwege de onzekerheid over de Chinese markt en teleurstellende verkopen verlagen de analisten van ABN Amro het advies voor het aandeel van kopen naar houden.