Enerzijds is er de stijgende trend sinds midden 2012: deze stijgende trend kenmerkt zich door een "sterke" steunlijn. Een steunlijn is sterk van zodra ze 3 raakpunten vertoond.

Daarnaast komt de dalende weerstandslijn van 2010 in beeld : deze weerstandslijn heeft de afgelopen jaren elke poging tot uitbraak verijdelt. Er hangt dus "iets" in de lucht bij Telefonica.

Op de daggrafiek krijgen we volgens Van Herck al een eerste aanduiding over de sterkte van het aandeel : de koers nadert de horizontale weerstand rond 11,55 euro.

Een eerste positie kan genomen worden bij een opwaartse uitbraak boven dit weerstandsniveau op korte termijn.

Wanneer de koers daarna verder stijgt en boven de dalende weerstandslijn van de weekgrafiek uitbreekt, kan de positie nog versterkt worden.

Een aanduiding dat de daling van de afgelopen maanden slechts een neerwaartse correctie was, krijgen we van de RSI-indicator: sinds de bodem van december vorig jaar (11,21 euro) hebben we positieve divergentie bij elke volgende nieuwe bodem (februari en maart van dit jaar).

Een signaal volgens Geert Van Herck dat de kracht achter de daling aan het afnemen is. Kopen bij koersuitbraak boven 11,55 euro, zo luidt zijn advies.

Enerzijds is er de stijgende trend sinds midden 2012: deze stijgende trend kenmerkt zich door een "sterke" steunlijn. Een steunlijn is sterk van zodra ze 3 raakpunten vertoond. Daarnaast komt de dalende weerstandslijn van 2010 in beeld : deze weerstandslijn heeft de afgelopen jaren elke poging tot uitbraak verijdelt. Er hangt dus "iets" in de lucht bij Telefonica. Op de daggrafiek krijgen we volgens Van Herck al een eerste aanduiding over de sterkte van het aandeel : de koers nadert de horizontale weerstand rond 11,55 euro. Een eerste positie kan genomen worden bij een opwaartse uitbraak boven dit weerstandsniveau op korte termijn. Wanneer de koers daarna verder stijgt en boven de dalende weerstandslijn van de weekgrafiek uitbreekt, kan de positie nog versterkt worden. Een aanduiding dat de daling van de afgelopen maanden slechts een neerwaartse correctie was, krijgen we van de RSI-indicator: sinds de bodem van december vorig jaar (11,21 euro) hebben we positieve divergentie bij elke volgende nieuwe bodem (februari en maart van dit jaar). Een signaal volgens Geert Van Herck dat de kracht achter de daling aan het afnemen is. Kopen bij koersuitbraak boven 11,55 euro, zo luidt zijn advies.