Voor het tweede kwartaal verwachten de analisten van de bank dat de resultaten in de visvoerdivisie kunnen gaan aantrekken. Dit wordt veroorzaakt door drie factoren.

Ten eerste kunnen hogere zeewatertemperaturen de eetlust van zalmen stimuleren. Ten tweede gaat het contract met hogere volumes met de Noorse zalmkweker Marine Harvest van start. Daarnaast worden de effecten van de verhoogde voorraad jonge zalmen nu zichtbaar.

Nutreco kan ook profiteren van de dalende prijzen voor gewassen. De lagere prijzen zullen boeren stimuleren om de veestapel uit te breiden. Dit is gunstig voor de diervoedingsdivisie van Nutreco.

De verwachting dat Nutreco in de eerste helft van 2013 zwak zou presteren, is bevestigd bij de kwartaalcijfers die vorige week gepubliceerd zijn.

Nu de matige prestaties in het eerste kwartaal door de markt zijn verwerkt, ziet ABN Amro geen reden meer terughoudend te zijn over het aandeel Nutreco.

De analisten van de bank verwachten dat de koers weer kan oplopen door een herstel van de winstgevendheid in de tweede helft van dit jaar (winst per aandeel +20%) en in heel 2014 (winst per aandeel +17%), en ook door fusies en overnames.

Voor het tweede kwartaal verwachten de analisten van de bank dat de resultaten in de visvoerdivisie kunnen gaan aantrekken. Dit wordt veroorzaakt door drie factoren. Ten eerste kunnen hogere zeewatertemperaturen de eetlust van zalmen stimuleren. Ten tweede gaat het contract met hogere volumes met de Noorse zalmkweker Marine Harvest van start. Daarnaast worden de effecten van de verhoogde voorraad jonge zalmen nu zichtbaar. Nutreco kan ook profiteren van de dalende prijzen voor gewassen. De lagere prijzen zullen boeren stimuleren om de veestapel uit te breiden. Dit is gunstig voor de diervoedingsdivisie van Nutreco. De verwachting dat Nutreco in de eerste helft van 2013 zwak zou presteren, is bevestigd bij de kwartaalcijfers die vorige week gepubliceerd zijn. Nu de matige prestaties in het eerste kwartaal door de markt zijn verwerkt, ziet ABN Amro geen reden meer terughoudend te zijn over het aandeel Nutreco. De analisten van de bank verwachten dat de koers weer kan oplopen door een herstel van de winstgevendheid in de tweede helft van dit jaar (winst per aandeel +20%) en in heel 2014 (winst per aandeel +17%), en ook door fusies en overnames.