Corio bevindt zich in een lastige situatie. De operationele resultaten (groei op basis van een gelijk aantal verhuurde vierkante meters) blijven achter bij die van andere vastgoedfondsen omdat Corio in hoge mate is blootgesteld aan Nederland en Spanje, waar de winkelmarkt kwakkelt.

Op lange termijn moet het fonds de loan-to-value ratio herijken (gezakt van 40,3% eind 2012 naar 35 tot 38% nu) en kapitaal aantrekken voor projectontwikkeling.

Daartoe wil Corio voor EUR 1,4 miljard aan vastgoed van de hand doen dat niet tot de kernactiviteiten behoort.

De Franse vastgoedportfolio moet het grootste deel van dat bedrag voor rekening nemen omdat ABN Amro geringe belangstelling verwacht voor de Nederlandse bezittingen, tenzij er afgeschreven wordt op de boekwaarde.

Corio bevindt zich in een lastige situatie. De operationele resultaten (groei op basis van een gelijk aantal verhuurde vierkante meters) blijven achter bij die van andere vastgoedfondsen omdat Corio in hoge mate is blootgesteld aan Nederland en Spanje, waar de winkelmarkt kwakkelt. Op lange termijn moet het fonds de loan-to-value ratio herijken (gezakt van 40,3% eind 2012 naar 35 tot 38% nu) en kapitaal aantrekken voor projectontwikkeling. Daartoe wil Corio voor EUR 1,4 miljard aan vastgoed van de hand doen dat niet tot de kernactiviteiten behoort. De Franse vastgoedportfolio moet het grootste deel van dat bedrag voor rekening nemen omdat ABN Amro geringe belangstelling verwacht voor de Nederlandse bezittingen, tenzij er afgeschreven wordt op de boekwaarde.