Advies Atenor wordt verlaagd naar neutraal

De afgelopen weken werden gekenmerkt door de uitgifte van een obligatielening op 5 jaar voor een bedrag van 60 miljoen euro. De opbrengst van deze uitgifte zal voornamelijk worden toegewezen aan de financiering van de bouw van de projecten in portefeuille, ter aanvulling of zelfs ter vervanging van bankkredieten.

Als er zich geen belangrijke onvoorziene gebeurtenissen voordoen die eigen zijn aan ATENOR GROUP of die van macroeconomische aard zijn, zouden de jaarresultaten van 2012 in de buurt moeten liggen van de jaarresultaten van 2011.

In het algemeen zet ATENOR GROUP de ontwikkeling van haar portefeuille voort, die momenteel 11 projecten bevat en goed is voor een te ontwikkelen oppervlakte van ongeveer 650.000 m² op uitgelezen sites.

Tijdens het derde kwartaal van 2012 heeft ATENOR geen aandelen verworven. ATENOR bezit vandaag 157.583 aandelen, verworven tegen een gemiddelde prijs van 40,45 euro voor een totaal bedrag van 6,37 miljoen euro.

Deze aandelen zijn bestemd om de optieplannen 2007 tot 2012 te dekken.

Beter gedaan dan de markt

Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities merkt op dat Atenor een goede prestatie heeft geleverd op de beurs, waardoor het koersdoel van 35 euro werd bereikt.

Het advies voor het aandeel werd daarom ook verlaagd van opbouwen naar houden. De theoretische fair value bedraagt 38 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content