Zij zien op korte termijn dan ook weinig triggers voor het aandeel; om die reden verlagen zij hun advies voor ASML van kopen naar houden.


Niet zo lang geleden rapporteerde ASML cijfers over het derde kwartaal. Hoewel de resultaten van het bedrijf overeenkwamen met de consensusverwachting, vielen de prognoses voor het vierde kwartaal enigszins tegen.

De analisten van ABN Amro verwachten dat de omzet in 2013 slechts beperkt zal stijgen, bovendien rekenen wij erop dat de bruto marges zullen dalen. Het plaatje voor ASML is daarmee beduidend zwakker dan eerder werd aangenomen.

Overname van Cymer is positief

De aangekondigde overname van Cymer is positief, maar zal naar verwachting van ABN Amro pas over enkele jaren ten goede komen aan de winst per aandeel van ASML.

Nog altijd beschouwen de analisten van ABN Amro ASML als een kwaliteitsnaam met sterk groeipotentieel en een unieke positie binnen de halfgeleidersindustrie.

Maar onder de huidige macro-economische omstandigheden zien zij op korte termijn geen triggers voor het aandeel; zij verlagen hun advies voor ASML van kopen naar houden.

Zij zien op korte termijn dan ook weinig triggers voor het aandeel; om die reden verlagen zij hun advies voor ASML van kopen naar houden. Niet zo lang geleden rapporteerde ASML cijfers over het derde kwartaal. Hoewel de resultaten van het bedrijf overeenkwamen met de consensusverwachting, vielen de prognoses voor het vierde kwartaal enigszins tegen. De analisten van ABN Amro verwachten dat de omzet in 2013 slechts beperkt zal stijgen, bovendien rekenen wij erop dat de bruto marges zullen dalen. Het plaatje voor ASML is daarmee beduidend zwakker dan eerder werd aangenomen. Overname van Cymer is positiefDe aangekondigde overname van Cymer is positief, maar zal naar verwachting van ABN Amro pas over enkele jaren ten goede komen aan de winst per aandeel van ASML. Nog altijd beschouwen de analisten van ABN Amro ASML als een kwaliteitsnaam met sterk groeipotentieel en een unieke positie binnen de halfgeleidersindustrie. Maar onder de huidige macro-economische omstandigheden zien zij op korte termijn geen triggers voor het aandeel; zij verlagen hun advies voor ASML van kopen naar houden.