Dat heeft drie oorzaken: enkele negatieve effecten zoals de fraude bij Reebok India en het verlies van de licentie voor de NFL, de Americain Football Bond, hoge winkelomzetten die moeilijk op peil zijn te houden en een stijging van de operationele kosten.

Op de lange termijn kan Adidas echter buigen over sterke fundamentele waarden. Het sportbedrijf heeft in het vierde kwartaal een verlies in de boeken gezet, maar voorziet een hogere omzet en winst dit jaar. Het dividend is met 35% verhoogd.

De waardering van het aandeel Adidas is met een koers/winstverhouding van 17,1 voor de komende twaalf maanden iets hoger dat van de luxe goederensector als geheel (16,5).

Het momentum is vergeleken met Europese sectorgenoten zowel op absolute als relatieve basis sterk. Het bedrijf beschikt over een gezonde balans en consistente inkomsten.

Toch verlaagt ABN Amro de opinie naar verkopen en adviseren de beleggers om winst te nemen. Op de lange termijn blijft de bank echter positief over het bedrijf.

Dat heeft drie oorzaken: enkele negatieve effecten zoals de fraude bij Reebok India en het verlies van de licentie voor de NFL, de Americain Football Bond, hoge winkelomzetten die moeilijk op peil zijn te houden en een stijging van de operationele kosten. Op de lange termijn kan Adidas echter buigen over sterke fundamentele waarden. Het sportbedrijf heeft in het vierde kwartaal een verlies in de boeken gezet, maar voorziet een hogere omzet en winst dit jaar. Het dividend is met 35% verhoogd. De waardering van het aandeel Adidas is met een koers/winstverhouding van 17,1 voor de komende twaalf maanden iets hoger dat van de luxe goederensector als geheel (16,5). Het momentum is vergeleken met Europese sectorgenoten zowel op absolute als relatieve basis sterk. Het bedrijf beschikt over een gezonde balans en consistente inkomsten. Toch verlaagt ABN Amro de opinie naar verkopen en adviseren de beleggers om winst te nemen. Op de lange termijn blijft de bank echter positief over het bedrijf.