De daling was uiteraard het sterkst voelbaar in Spanje, waar de advertentie-inkomsten als gevolg van de crisis met bijna 37% terugvielen.

Volgens de European Newspaper Publishers' Association zijn de inkomsten nu min of meer gedaald, maar dan wel op historisch lage niveaus.

Tot dusver hadden de Europese kranten beter weerstand geboden aan de crisis, om de eenvoudige reden dat ze minder afhankelijk zijn van advertenties. In Europa ligt de verhouding abonnementen-reclame op ongeveer 50-50, in de Verenigde Staten is dat 30-70.

De daling was uiteraard het sterkst voelbaar in Spanje, waar de advertentie-inkomsten als gevolg van de crisis met bijna 37% terugvielen. Volgens de European Newspaper Publishers' Association zijn de inkomsten nu min of meer gedaald, maar dan wel op historisch lage niveaus. Tot dusver hadden de Europese kranten beter weerstand geboden aan de crisis, om de eenvoudige reden dat ze minder afhankelijk zijn van advertenties. In Europa ligt de verhouding abonnementen-reclame op ongeveer 50-50, in de Verenigde Staten is dat 30-70.